Sunday 26 January 2014

Verde, Galben si Rosu




Care este legatura dintre cele 2 imagini? Hmm...aparent niciuna. Daaar...m-am gandit la ceva ingenios, sa folosim ca reper un semafor astfel incat sa impartim alimentele: VERDE inseamna bun, ROSU inseamna ca trebuie evitat, iar GALBEN inseamna sa mancam cu moderatie. Etichetarea alimentelor in acest mod face identificarea lor mult mai rapid si le putem memora mult mai usor...Nu-i asa ca e o idee buna??!?

Mai jos voi enumera doar cateva exemple:

ZONA VERDE
Acestea sunt alimentele care va ofera o nutritie optima si va da puterea nutritionala de a va simti bine fizic si emotional si de a arata bine. Incercati sa mancati din aceasta categorie mai mult de 80% din alimentatia zilnica.

  • fructe: cu cat mai multe si diversificate cu atat mai bine
  • legume: consumati legumele care va plac, legumele specifice sezonului
  • cereale si seminte: cereale integrale, fulgi de ovaz, quinoa, seminte de in, canepa, orez brun
  • carne: peste, scoici, creveti


ZONA GALBENA
In aceasta categorie se includ alimentele cu o valoare nutritionala moderata.

  • lapte si produse din lapte
  • carne rosie, carne de curcan, fructe de mare
  • alimente fara zahar si cu continut scazut de grasimi


ZONA ROSIE

  • alcool, cafea, bauturi carbogazoase
  • chips-uri, popcorn, nachos
  • inghetata, torturi, prajituri 
  • paine alba, fast-food, cartofi prajiti

Nu cred intr-o lista de alimente interzise sau un regim alimentar foarte strict, cred intr-un echilibru care trebuie sa existe intre trupul nostru, minte si alimentatie. De multe ori corpul ne dicteaza ce sa mancam si cat sa mancam. Totul depinde de noi si de capacitatea noastra de a lua decizii, pentru ca fiecare este responsabil de obiceiurile alimentare.


No comments:

Post a Comment

Great Living-Well Blogs