Saturday 18 January 2014

Chifle pufoase si delicioase



Chiflele sunt usor de facut, daca doriti sa aveti paine proaspata si fara E-uri. Recomand sa o incercati macar o data si sa le gustati calde cu unt si dulceata...


Ingrediente – Chifle pufoase (5-6 bucati)

  • 450-500 gr faina
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 7 gr drojdie deshidratata
  • 10 ml ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de sare
  • seminte susan/mac
Mod de preparare 
  • amestecam mai intai faina cu drojdia, apoi punem si restul ingredientelor
  • punem aluatul in vas si il acoperim cu folie de plastic sau o carpa de bumbac usor umeda. Il lasam sa dospeasca 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
  • formam chile, sau orice alta forma
  • separat fierbem o oala cu apa, adaugam treptat chiflele formate. Cand au iesit la suprafata le mai lasam timp de 1min pe o parte si pe cealalta, astfel se va forma o textura moale la interior
  • le scoatem cu supiera si le punem in tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu ou si preseram deasupra susan sau mac 
  • introducem la cuptor la temperatura medie pentru 15-20min
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Great Living-Well Blogs