Friday 24 January 2014

Buona pasta


Pastele, ca si pizza, fac parte din categoria #easy come, easy go# ... in termeni culinari repede se fac, repede se mananca.
Sunt bune, satioase si savuroase.

Ingrediente pentru 2 portii:
250 gr paste - dupa preferinte
150 gr bacon
50 gr masline, fara samburi
busuioc verde
1 lingurita pesto rosu
parmezan
sare, piper

Se pun pastele in apa fiarta cu putina sare, atentie la timpul de fierbere de pe ambalaj. In apa eu am pus si putin... putin sofran pentru o aroma mai intensa si deosebita.

Separat se pune pe foc o tigaie cu 1 lingura de ulei de masline si se adauga pasta de pesto. Cand e incins uleiul se pune bacon-ul pana se rumeneste. Apoi, se adauga maslinele si putin busuioc. Le mai lasam un pic, iar apoi adaugam pastele, bine scurse, si le amestecam pana se combina toate aromele. Daca ies prea uscate, mai puteti adauga un polonic din apa in care au fiert pastele.

Le scoatem pe o farfurie si le ornam cu parmezan, piper si busuioc verde.



Pofta buna!

1 comment:

Great Living-Well Blogs