Saturday 18 January 2014

Pateuri pentru carnivori




Usor de facut din aluat de foietaj. Preparat ideal atat pentru micul-dejun cat si pentru o gustare rapida. De asemenea umplutura poate varia de la branza, mere, diverse gemuri, morcovi fierti si pasati etc. Merita orice combinatie, deoarece sunt usor de facut si foarte deliciosi.
Umplutura
  • 500 gr carne tocata porc sau vita si porc
  • 2 linguri smantana
  • 1 ceapa medie
  • 1 ou
  • sare
  • piper
Pentru uns
  • 1 galbenus de ou
  • 3-4 linguri lapte
  • mac/susan/cascaval ras

Mod de preparare umplutura

  • ceapa se toaca foarte marunt, o calim in 2-3 linguri de ulei pana devine translucida.
  • adaugam carnea tocata, sare si piper dupa gust si o lasam pe foc mic sa se patrunda complet ( cca 10-15 minute). La sfarsit, carnea trebuie sa fie uscata. 
  • amestecam carnea tocata cu 1 ou si 2 linguri de smantana groasa si o lasam sa se racesca complet.
  • intindem aluatul, pe masa pudrata bine cu faina, intr-o foaie groasa de 0,3 -0,5 cm. Decupam cerculete de aluat cu ajutorul unei forme rotunde sau pahar, punem cate o lingurita plina de umplutura in mijlocul fiecarui cerc iar apoi unim marginile. Le sigilam foarte bine.
  • dupa ce le-am uns, le dam la cuptor 15-20min pana ce suprafata devine aurie.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Great Living-Well Blogs