Usor de facut din aluat de foietaj. Preparat ideal atat pentru micul-dejun cat si pentru o gustare rapida. De asemenea umplutura poate varia de la branza, mere, diverse gemuri, morcovi fierti si pasati etc. Merita orice combinatie, deoarece sunt usor de facut si foarte deliciosi.
Umplutura
- 500 gr carne tocata porc sau vita si porc
- 2 linguri smantana
- 1 ceapa medie
- 1 ou
- sare
- piper
Pentru uns
- 1 galbenus de ou
- 3-4 linguri lapte
- mac/susan/cascaval ras
Mod de preparare umplutura
- ceapa se toaca foarte marunt, o calim in 2-3 linguri de ulei pana devine translucida.
- adaugam carnea tocata, sare si piper dupa gust si o lasam pe foc mic sa se patrunda complet ( cca 10-15 minute). La sfarsit, carnea trebuie sa fie uscata.
- amestecam carnea tocata cu 1 ou si 2 linguri de smantana groasa si o lasam sa se racesca complet.
- intindem aluatul, pe masa pudrata bine cu faina, intr-o foaie groasa de 0,3 -0,5 cm. Decupam cerculete de aluat cu ajutorul unei forme rotunde sau pahar, punem cate o lingurita plina de umplutura in mijlocul fiecarui cerc iar apoi unim marginile. Le sigilam foarte bine.
- dupa ce le-am uns, le dam la cuptor 15-20min pana ce suprafata devine aurie.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment