Wednesday, 29 January 2014

Chocolate tart with bitter cherry jam




Tartele sunt preferatele mele, se fac repede, ai posibilitatea de ati pune in practica imaginatia combinand diverse ingrediente dupa bunul plac, deci personalizati - CUSTOMIZER.

Eu m-am gandit la combinatia ciocolata si gem de cirese amare, si a iesit ceva senzational.
Blatul este foarte bun si pufos si se poate folosi si la alte tipuri de prajituri.

Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 140 gr unt
  • 160 gr lapte
  • 4 oua
  • esenta vanilie
  • 1 plic praf de copt


Amestecam ingredientele lichide: oua, lapte, esenta de vanilie si untul topit si racit. Intr-un vas separat amestecam ingredientele solide: faina, zahar si praful de copt.

Apoi amestecam treptat ingredientele lichide cu cele solide, pana se omogenizeaza. Turnam aluatul astfel obtinut intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt, sau orice alta forma preferata.
Adaugam pe alocuri cate o lingurita de gem de cirese amare si bucati de ciocolata.
Se baga la cuptor la 180 grade, pentru 25-30 minute. Dupa ce o scoatem din cuptor se poate glazura cu ciocolata topita in putin lapte. 
Trebuie sa fie buna si pufoasa! Se serveste dimineata la o ceasca de cafea sau ceai.




Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Great Living-Well Blogs