Tartele sunt preferatele mele, se fac repede, ai posibilitatea de ati pune in practica imaginatia combinand diverse ingrediente dupa bunul plac, deci personalizati - CUSTOMIZER.
Eu m-am gandit la combinatia ciocolata si gem de cirese amare, si a iesit ceva senzational.
Blatul este foarte bun si pufos si se poate folosi si la alte tipuri de prajituri.
Ingrediente:
- 500 gr faina
- 250 gr zahar
- 140 gr unt
- 160 gr lapte
- 4 oua
- esenta vanilie
- 1 plic praf de copt
Amestecam ingredientele lichide: oua, lapte, esenta de vanilie si untul topit si racit. Intr-un vas separat amestecam ingredientele solide: faina, zahar si praful de copt.
Apoi amestecam treptat ingredientele lichide cu cele solide, pana se omogenizeaza. Turnam aluatul astfel obtinut intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt, sau orice alta forma preferata.
Adaugam pe alocuri cate o lingurita de gem de cirese amare si bucati de ciocolata.
Se baga la cuptor la 180 grade, pentru 25-30 minute. Dupa ce o scoatem din cuptor se poate glazura cu ciocolata topita in putin lapte.
Trebuie sa fie buna si pufoasa! Se serveste dimineata la o ceasca de cafea sau ceai.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment