Chiflele sunt usor de facut, daca doriti sa aveti paine proaspata si fara E-uri. Recomand sa o incercati macar o data si sa le gustati calde cu unt si dulceata...
Ingrediente – Chifle pufoase (5-6 bucati)
- 450-500 gr faina
- 100 ml apa calduta
- 1 lingurita rasa de zahar
- 7 gr drojdie deshidratata
- 10 ml ulei de masline
- 1 lingurita rasa de sare
- seminte susan/mac
Mod de preparare
- amestecam mai intai faina cu drojdia, apoi punem si restul ingredientelor
- punem aluatul in vas si il acoperim cu folie de plastic sau o carpa de bumbac usor umeda. Il lasam sa dospeasca 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
- formam chile, sau orice alta forma
- separat fierbem o oala cu apa, adaugam treptat chiflele formate. Cand au iesit la suprafata le mai lasam timp de 1min pe o parte si pe cealalta, astfel se va forma o textura moale la interior
- le scoatem cu supiera si le punem in tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu ou si preseram deasupra susan sau mac
- introducem la cuptor la temperatura medie pentru 15-20min
No comments:
Post a Comment