Monday, 20 January 2014

Desert savurat intr-o secunda




Ingrediente

pentru aluat:

600 gr faina
200 ml lapte
100 gr zahar
50 gr unt
2 oua
7 gr drojdie uscata 

pentru umplutura:

200 gr zahar brun
100 gr unt moale
2 lingurite scortisoara

pentru glazura:
100 gr unt moale
50 gr zahar pudra
100 gr crema de branza


Aluatul:

Se amesteca faina cu drojdia. Adaugam oulele batute, zaharul, untul topit si laptele caldut. Amestecam pana formam coca, o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat nu foarte groasa, aprox. 2cm.

Umplutura:

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o pasta, pe care o adaugam uniform pe aluatul intins. Rulam si apoi cu un cutit bine ascutit (sau o ata mai groasa) taiem ruloul felii groase cam de doua degete.
Asezam rulourile astfel obtinute in tava tapetata cu hartie de copt lasand distanta intre ele pentru ca vor creste la copt. Dam tava la cuptor pana se rumenesc frumos, cam 15-20min la foc mediu.

Glazura:

Se amesteca ingredientele pana se obtine o consistenta buna. Se pune deasupra dupa ce s-au scos din cuptor.

Pofta buna!


No comments:

Post a Comment

Great Living-Well Blogs