Thursday, 30 January 2014

Chocolate mousse cake




Astazi m-am decis sa fac ceva bun, fin, cremos si cu, evident, ciocolata...siii inghetata.
Rezultatul este extrem de delicios, trebuie incercat. Este un desert nu foarte meticulos, si gata sa impresioneze orice invitat.

Ingrediente:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • 4 oua
  • 20 gr cacao
  • 80 gr faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
Topim untul si ciocolata neagra la bain marie. Luam de pe foc si adaugam zaharul pudra, amestecam bine si lasam la racit.
Albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le adaugam unul, cate unul in compozitia cu ciocolata dupa ce s-a racit. Apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt. Incorporam totul bine, dupa care punem incet albusurile si amestecam usor, astfel incat compozitia sa ramana cat mai aerata.

Turnam aluatul in forma tapetata cu hartie de copt, si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30-40 minute. Daca va place sa aiba o textura mai moale la interior, o coaceti mai putin.

O servim calda cu inghetata de vanilie si fructe de padure.



Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Great Living-Well Blogs