Sunday 23 February 2014

Sirop de catina




Acum ca vine primavara si imunitatea are nevoie de ajutor, recomand siropul de catina.. supranumit "ginsengul romanesc". Este un "vaccin" antigripal, este bun la anemie, hepatita, intareste sistemul imunitar, regenerareaza firul de par si lista poate continua, mai multe detalii le gasiti pe descopera.ro
Avand probleme cu imunitatea, l-am testat si da rezultate. Nu are un gust tocmai bun, dar se pare ca orice este sanatos nu este neaparat si gustos.

Se face foarte usor acasa, cu un pic de rabdare..
500g catina si 300g miere, ideea ca mierea o adaugati pana incepe sa va placa gustul.
Se da catina prin robot, apoi prin sita de plastic ca sa se separe de samburi si sa ramana doar pasta. Aici e un procedeu mai anevoios, la mine cel putin pentru ca am avut o sita mica si a mers mai greu.
Dupa ce ai obtinut pasta/piure de catina se adauga mierea. Se pune in borcane sau sticle si se baga la frigider, unde se lasa la macerat cam o saptamana.
Se ia in fiecare dimineata pe stomacul gol, cam 2-3 lingurite amestecate cu putina apa, timp de cel putin 3 saptamani...cu cat mai mult cu atat mai bine.


No comments:

Post a Comment

Great Living-Well Blogs