Tuesday, 11 February 2014

Joffre cake


Stiati ca: acest tort de ciocolata a fost facut pentru prima data in vestitul restaurant Casa Capsa, putin dupa Primul Razboi Mondial, in cinstea vizitei lui Marshal Joffre, un lider al armatei franceze? Mai multe detalii le puteti gasi la Joffre Cake.
Gata cu istoria, sa trecem la gatit. Este foarte delicios, cremos, pufos, cu multa, multa ciocolata..

Ingrediente:
250gr unt
6 oua
200gr zahar pudra
50gr cacao de buna calitate
100gr zahar tos
5 linguri apa
1 lingura faina

Se amesteca zaharul tos, pudra de cacao si apa. Se pun la foc mic pana se topeste zaharul si se formeaza un sirop gros.
Separat se amesteca untul cu zaharul pudra si se adauga pe rand cele 6 galbenusuri.
Dupa ce siropul de cacao s-a racit se adauga peste compozitie. Din crema rezultata se ia un sfert din cantitate, iar restul de baga la frigider.

In crema oprita se pune faina si se adauga albusurile batute spuma.
Se pregateste forma pentru tort cu hartie de copt, se toarna compozitia si se baga la cuptor la foc mic. MUST DO: in primele 15min nu se deschide cuptorul.

Cand este gata se scoate si se lasa la racit. Se taie pe jumatate si se pune o parte din crema ramasa, iar cealalta parte se pune deasupra. Se decoreaza dupa inspiratie!

Bon Appetit!

3 comments:

  1. wow!!l-am mancat cu ochii

    ReplyDelete
  2. buna, ce inseamna foc mic, ? nu ma pricep prea mult

    ReplyDelete
    Replies
    1. ochiul de la aragaz sa fie dat la treapta cea mai mica ;)

      Delete

Great Living-Well Blogs